Doğanın Lezzetlerini Sofranıza Taşıyoruz
350 ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo

BAL HAKKINDA GENEL BİLGİLER


BAL HAKKINDA MEŞE BALI



Faydaları Nelerdir?

  • Meşe balı, besin değeri çok yüksek olan bal olarak tanımlanır.
  • Antioksidanlar ve mineraller yönünden zengin, bol miktarda potasyum, magnezyum, fosfor, demir ve sodyum içerir.
  • İçerdiği enzimler metabolizmayı ve hayati organ fonksiyonunu destekler.
  • Sindirim sistemi için faydalıdır.
  • Özellikle kış aylarında grip gibi salgın hastalıklara karşı vücudun savunma sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır.
  • Kanseri önleme özelliği bulunur
  • Kemoterapi ve radyasyonla ilişkili toksisiteyi önlemede yardımcı olur
  • Erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur
  • Egzersize bağlı yorgunluğu azaltır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Dokular üzerinde yoğun bir şekilde toksik olmadan, bakterileri ve virüsü öldüren ya da büyüme hızlarını yavaşlatan bileşiklerin aktivitesidir.

 

 

MEŞE BALI

Meşe ağaçlarının genç palamutlarında yer alan tüylerinin dibindeki iç salgı bezlerinden salgılanan tatlı sıvının bal arıları tarafından toplanması ile oluşan baldır. Salgının oluşmasının iklimsel koşullarla direkt bağlantısı bulunması dolayısıyla her yıl elde edilen verim değişkenlik gösterebilir. Antimikrobiyal ve antioksidan özelliği çok yüksektir.

 

Istranca ormanlarındaki arı çiftliğimizden elde ettiğimiz ham meşe balının içinde bulunan ve bol miktarda antioksidan içeren "protokatekuik asit, rosmarinik asit, kaffeik asit, kumarik asidin " insan vücuduna etkilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Ham Meşe Balının Vücudumuza Yararları - Sağlıklı Beslenme

Antioksidanlar

Antioksidanlar, hastalığa neden olan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan ve böylece oksidatif hücre hasarı riskini azaltan bileşiklerdir.

Bu bileşikler sağlımız üzerinde ve hastalıklarda merkezi bir rol oynamaktadır. Flavonoidler ve polifenoller, kanser, diyabet ve kardiyovasküler ve beyin hastalıkları gibi çeşitli hastalıkların riskini azaltmak gibi insan sağlığı üzerinde yararlı etkileri olan heterosiklik moleküllerdir.

Protocatechuic acid (PCA)

Protocatechuic acid (PCA), doğal olarak oluşan fenolik asidin yaygın şekilde dağılmış bir türüdür. 500'den fazla bitki, çeşitli farmakolojik aktivite sağlayan aktif bileşenler olarak PCA'yı içerir.Bu etkiler, antioksidan etkinliklerinin yanı sıra, vücudun herhangi bir yerindeki iltihabı azaltan anti-enflamatuar özellikler ve çeşitli enzimlerle etkileşim sağlamak gibi diğer olası mekanizmalar nedeni ile oluşmaktadır. Geçtiğimiz yirmi yılda, hem doğal hem de sentezlenmiş bileşiklerin antioksidan aktivitelerinin arkasındaki kimyayı, beslenme alışkanlığının yanı sıra farmakolojik kullanımın yararlarını göz önünde bulunduran , polifenoller ve flavonoidler hakkında artan sayıda yayınlar bulunmmaktadır.

PCA maddesi insan vücuduna etki eden çeşitli aktivitelere sahiptir:

• Antioksidan aktivite, bitki özlerinin sağlayabileceği fonksiyonel faydaların mükemmel bir örneğidir. Bitkilerin fiziksel ve metabolik bütünlüklerini ve ayrıca kalıtımlarını tohumlarıyla koruduğu ve çeşitli doğal antioksidanlar içerdiği bilinmektedir. Bitkilerden elde edilen bu özütlerin ve bileşiklerin birçoğu, oksidasyonun biyokimyasal sonuçlarını sınırlandırarak yaşlanma sürecinin cilt üzerindeki etkilerini hafifletmektedir.

• Antiviral aktivite, , dokular üzerinde yoğun bir şekilde toksik olmadan, bakterileri ve virüsü öldüren ya da büyüme hızlarını yavaşlatan bileşiklerin aktivitesidir.

• Antikanser aktivitesi, normal hücrelere zarar vermeden kanser hücrelerine karşı aktivite sağlanmasıdır.

• Antidiyabetik aktivitenin ham meşe balında olması, geleneksel diyabetik tedavisinde balın kullanımını desteklemeye yönelik bilimsel bir gerçeklikdir.

• Antiageing aktivitesi, hücrelerin enerji üretiminin aktivitelik kazanarak ciltde dokuların yaşlanmasını önlemeye yardımcı olmasıdır.  

• Analjezik aktivite, acıyı azaltmaya yönelik bir aktivitedir.

 

Kafeik Asit

Doğal olarak ham meşe balında,kahve, meyve, sebze ve zeytinyağında bulunur. Kafeik asidin normal hücrelerde antioksidan özelliği ve kanser hücrelerinde pro-oksidan özelliği olduğu bilinmektedir. Kafeik asit organik bir bileşik ve güçlü bir antioksidandır.

Kafeik asit, antioksidan özellikleri ile bilinen bir mikro besin sınıfı olan bir polifenol türüdür. Besin, anti-enflamatuar, antikanser ve antiviral etkiler dahil olmak üzere sağlık için birçok faydası olduğu ileri sürülmektedir. Sporcuların performansını artırmaya yardımcı olabilir.

Kafeik asidin faydaları nelerdir?

Kafeik asit bilinen bir antioksidandır. Antioksidanlar vücuttaki diğer moleküllerin oksidasyonunu önlemeye yardımcı olur.Kafeik asit ayrıca,

• İnflamasyonu azaltmak,    

• Kanseri önlemek,    

• Kemoterapi ve radyasyonla ilişkili toksisiteyi önlemek,  

• Diyabetin önlenmesi,    

• Erken yaşlanmayı önlemek,    

• Parkinson hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıkları önlemek,    

• Egzersize bağlı yorgunluğu azaltmak gibi faydaları vardır.

Diğer antioksidanlar gibi, kafeik asit de yaşlandıkça genel sağlığın iyileştirilmesinde yardımcı olabilir. Antioksidan özellikleri, kanser, kalp hastalığı ve Alzheimer hastalığı gibi yaşlılıktaki diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, cildin güneşten zarar görmesini önleyerek size daha genç bir görünüm sağlayabilir.

Kafeik asit, ham meşe balında doğal olarak bulunur ve beslenmenize ek bir gıda takviyesidir. Ayrıca kanser, HIV veya diyabet için yapılan tedavideki diyet listesinin bir parçası olarak faydalı olabilir.

Rosmarinik Asit

Ham meşe balında, perilla, tatlı fesleğen ve biberiyede bulunur. Rosmarinik asit, antioksidan, antienflamatuar ve antimikrobiyal aktivitelere sahiptir.Rosmarinik asidin antioksidan aktivitesi, E vitaminden daha güçlüdür. Rosmarinic asit, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını önlemeye yardımcı olarak kanser ve ateroskleroz riskini azaltır.

Rosmarinik asit, vücuttaki iltihabı (kızarıklık, şişme ve ağrı) azaltan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

Yapılan çalışmalar sonucunda, rosmarinik asidin oral yoldan uygulanmasının, alerjik astım için etkili bir müdahale olduğunu göstermiştir.

Rosmarinik asit, peptik ülserleri, artrit, katarakt, kanser, romatoid artrit ve bronşiyal astımı tedavi etmek için kullanılır.

Kumarik Asit

Bal arısı kolonilerinin hangi larvaların işçi olarak hizmet edeceğini ve hangilerinin kraliçe olacaklarını nasıl belirlediğine daha yakından bakıldığında, bitki kimyasalları olan p-kumarik asidin arıların gelişimsel kaderinde kilit bir rol oynadığını ortaya koymaktadır.

Araştırmalar “p-kumarik asidin, bal arılarındaki gen regülasyonu ve gelişiminin güçlü bir düzenleyicisi olduğunu göstermektedir,” Bu durumda p-kumarik asidin gelişim ve genlerde büyük bir etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Meşe balının içinde bulunan bu asitler bitki asitleri olup arıların polenizasyon yapmaları ile bu besleyici özelliklere sahip meşe balını balkanbalevi olarak sofralarınıza getiriyoruz.

Gıda takviyesi olarak bir antioksidan arıyorsanız, meşe balını günlük belirli ölçüler dahilinde tüketmeniz yeterli olacaktır. Bunun yanında meyve ve sebzeler ile doğru beslenme ve aşırı alkol, sigara, hava kirliliği ve işlenmiş etlerden kaçınmak önemlidir. Diyabet, kanser, HIV veya diğer hastalıklar için kullanmadan önce doktorunuza danışın.

BAL HAKKINDA SİYAH BAL



Faydaları Nelerdir?

  • Antioksidanlar ve mineraller yönünden zengin, bol miktarda potasyum, magnezyum, fosfor, demir ve sodyum içerir.
  • İçerdiği enzimler metabolizmayı ve hayati organ fonksiyonunu destekler.
  • Sindirim sistemi için faydalıdır.
  • Özellikle kış aylarında grip gibi salgın hastalıklara karşı vücudun savunma sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır.
SİYAH BAL

Doğanın en güzel armağanlarından biri olan siyah bal market raflarında bulacağınız işlenmiş baldan hem lezzet açısından hem üretilme şekli hem sağlık hem de faydası bakımından oldukça farklıdır. Arılar sayesinde, sağlığımız için faydalı vücudumuz için enerji deposu ,doğanın bize armağan ettiği bu muhteşem derecede lezzetli bu besine sipariş vererek hemen ulaşabilirsiniz.

BAL HAKKINDA KARA BAL



Faydaları Nelerdir?

  • Antioksidanlar ve mineraller yönünden zengin, bol miktarda potasyum, magnezyum, fosfor, demir ve sodyum içerir.
  • İçerdiği enzimler metabolizmayı ve hayati organ fonksiyonunu destekler.
  • Sindirim sistemi için faydalıdır.
  • Özellikle kış aylarında grip gibi salgın hastalıklara karşı vücudun savunma sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır.
KARA BAL

Meşe ağaçlarının genç palamutlarında yer alan tüylerinin dibindeki iç salgı bezlerinden salgılanan tatlı sıvının bal arıları tarafından toplanması ile oluşan bala kara bal denir. Salgının oluşmasının iklimsel koşullarla direkt bağlantısı bulunması dolayısıyla her yıl elde edilen verim değişkenlik gösterebilir. Antimikrobiyal ve antioksidan özelliği çok yüksektir. Bilim insanları medikal yararlılığı bakımından...

 

Whatsapp